1917 Büyük Ekim Devrimi’nin açtığı yolda gelişen Proleter dünya devrimi yolunda 20. yüzyılın en büyük ikinci devrimci sarsıntısı olan 1949 Büyük Çin Devrimi’nin 70. yılı.
Bundan tam 70 yıl önce, Başkan Mao Zedung, Pekin’deki Tiananmen meydanında yaptığı açıklamayla Çin Halk Cumhuriyeti’nin kuruluşunu tüm dünyaya ilan etti.
MAO ZEDUNG’ un önderliğinde 27 yıl gibi kısa bir zaman diliminde “ÇİN HALK CUMHURİYETİ” dünyanın tümünde enternasyonal proletarya ya sömürge ve yarı sömürge yarı feodal ülkeler de mücadele yürüten komünistlere ve mazlum halklara ilham kaynağı oldu.
1976`da Başkan Mao`nun ölmesi ardından Hua Guofeng ve Deng Xiaoping karşı devrimci revizyonist çetesi, Mao`nun eşi Cian Cing ve diğer Maoist komünistleri tutuklayarak, Merkez Komitesinin 50% sini tasfiye ederek, darbeyle Parti iktidarını ele geçirdi. Karşı devrimci çetenin öncülüğünde Çindeki sosyalist devrim yarıda kesilerek devlet kapitalizmine evrildi ve Çin yeniden Kapitalist- emperyalist dünyanın bir parçası haline getirildi. Bugün Çin halkı, Çin sosyal emperyalist burjuvazisinin hakimiyeti altında yoğun baskı ve sömürüye mağruz kalmaktadır.
İnsanlık tarihi sınıf savaşları tarihidir. Sınıf savaşında proletaryanın ilk deneyimi 1871 „Paris Komünü“ ve Komün`ün yenilgisi ardından çıkartılan derslerle, bilimsel sosyalizme ilerleyebilmenin yegane koşulu olan Komünist Parti bilinci ve devrimci teoriyle sürdürülen devrim mücadelelerinde; ilk halka Rusya`da Büyük Ekim Devrimiyle kırıldı, ardından ikinci dünya savaşı koşullarında, Doğu Avrupa`da ve 1949 da Çin devrimi zafere ulaştı.
Bu devrimlerin kurmay önderleri Lenin, Stalin ve Mao yoldaşlar zaferin, “kesin zafer” olmadığını bilmekteydiler. Bu nedenle Komünistlere ve işçi emekçi kitlelere uyanık olunması gerektiğini öğütleyen yaklaşımlarını bilmekteyiz. Bugün Sınıf savaşında ilk büyük deneylerimiz olan devrimin ve sosyalizmin kalelerini gerek emperyalist kuşatma, gerekse de parti içi ihanetler, revizyonist sapmalar ve yapılan hatalar sonucu kaybettik. Geriye dönüşlerden derler çıkararak; emperyalizme, faşizme ve her türden gericiliğe karşı sürdürülen politik iktidar mücadeleleri yanında, işçi sınıfının ve ezilenlerin yönünü şaşırtan sınıf işbirlikçisi revizyonizme, troçkizme ve anti MLM sapmalara karşı ideolojik eksende; sürekli ve kararlı bir mücadele yürütmek zorunludur.
Sınıf bilinçli enternasyonal proletarya tarihsel yenilgilerden ve kazanımlardan dersler çıkararak, Marksizm,Leninizm Maoizm biliminin öğretileri rehberliğinde özgürlük, devrim, sosyalizm ve komünizm yolunda sürdürdüğü devrim mücadelelerini er yada geç zafere taşıyacak ve sömürü sistemine son vererek, sınıfsız, sınırsız, sömürsüz “herkesin ihtiyacına” göre paylaşımın olacağı yeni bir dünyayı kuracaktır.
Tarihin proletaryanın omuzlarına yüklediği bu görev doğrultusunda devrimci mücadele ve halk savaşları, bugün de dünyanın dört bir yanında sürdürülmeye devam ediliyor.
70. Yılında Çin Devrimi, komünistlerin, dünya işçi sınıfının, emekçilerin ve tüm ezilenlerin yolunu aydınlatmaya devam ediyor.