STUTTGART’ DA ‘’IRKÇILIĞA KARŞI KADINLAR’’ ETKİNLİĞİ
17 Şubat Pazar Günü Stuttgart-Untertürkheim ABZ de (İşçi Eğitim Merkezi), Kadın Örgütü Courage tarafından ‘’Irkçılığa karşı Kadınlar’’ konulu etkinlik düzenlendi. Kadınların ilgisinin yoğun olduğu etkinliğin konuları şöyleydi:
Devlet yönetiminde ve hükümet içerisinde ırkçılığın gelişmesi, Kürt politikacılarına yönelik 129 b yasası çerçevesinde uygulanan baskılar ve cezalandırılmaları, Latife Cenan Adıgüzel’in haksız yargılanması ve ceza alması, TKP/ML davası eski tutsaklarından Dr. Banu Büyükavcı’nın yaşadığı üç yıllık tutukluluk süreci ve hale sürmekte olan dava hakkında bilgilendirmesi, Polis Yasalarının ağırlaştırılması ve hakları için mücadele eden mültecilere yönelik baskılar.
Kadın müzik korosunun ‘’Kadınlar da vardır’’ adlı şarkısını seslendirmesinin ardından açılış konuşmasını yapan Courage Kadın Örgütünün aktivisti konuşmacıları tanıttı.
Sürpriz olarak Dr. Banu Büyükavcı’nın tutuklanma günü tiyatro olarak sergilendi. Daha sonra Dr. Banu Büyükavcı 129 sayılı yasadan ve bu yasa kapsamında yıllar süren tahkikattan, tutuklanma ve sonrası cezaevi sürecinden bahsetti. Özellikle politik hükümlü ve tutuklulara uygulanan tecridin en ağır işkencelerden biri olduğunu, hem bir psikiyatrist hekim olarak hem de devrimci-komunist bir kadın olarak ortaya koydu. Cezaevi sürecinde dışarıda yürütülen dayanışma ve desteğin TKP/ML davası tutuklularına nasıl umut ve güç verdiğini, özellikle davada yargılanan tek kadın olarak dünyanın birçok köşesinden kadınlardan mektup aldığını ve kendisini bir an bile yanlız hissetmediğini vurguladı. ‘’ 129 sayılı yasa yoruma ve keyfi uygulamaya çok açık. Bizim davamız ilk değil son da olmayacaktır. Polis Görev Yasası gibi uygulamalar egemenlerin emekçi ve işçilere, devrimci demokratlara baskı ve saldırılarının, tutuklamalarının artacağını, kurumların yasaklanacaklarını göstermektedir. Bu anlamıyla tüm ilerici, devrimci, demokrat kesimler omuz omuza mücadele etmelidir’’ diye bu haksız hukuksuz uygulamalara karşı savaşmanın önemine vurgu yaptı.
Daha sonra Latife Cenan Adıgüzel’in etkinliğe gönderdiği mektup okundu. Mektubunda kadın özgürlük mücadelesinin önemine vurgu yapan Latife C. Adıgüzel’in tutuklanma, dave süreci, hapishane süreci hakkında ayrıntılı bilgi verildi.
Üçüncü Konuşmayı yapan Alassa’nın Arkadaşları grubu temsilcisi, Kamerunlu mülteci Alassa’nın verdiği mücadeleyi, hak arama mücadelesi karşısında Alman devletinin yaptığı baskılar ve sınır dışı edilmesi üzerinde durdu.
Son olarak tartışma bölümünde birçok kadın söz aldı ve ortak söylem kadınlar arası dayanışmanın ve ortak mücadelenin önemiydi. Kadın Müzik Grubunun devrimci şarkılarıyla etkinlik sona erdi.